Totaal restauratie

Totaal restauratie

Wanneer een auto bij Bram’s Classic Cars komt voor een totaalrestauratie werken we naar een eindresultaat die zo ver als mogelijk overeen komt met de conditie van de auto zoals deze uit de fabriek kwam. Originaliteit blijft op deze manier behouden wat niet alleen de waarde van de auto ten goede komt maar ook het gevoel wanneer u weer met auto een rit rijdt.

“Een klassieke auto is voor veel mensen een soort tijdmachine om terug in de tijd mee te gaan. Hierbij zit het hem vooral in de details, bijvoorbeeld: de verlichting, de geur van het interieur, de stickers in de motorruimte, het dashboard of de muziek uit de oude radio.”

Body

Bij een totaalrestauratie wordt de carrosserie van de auto volledig kaal gemaakt om een goed eindresultaat te krijgen. Alleen op deze manier kunnen de schades en roest goed in kaart worden gebracht om vervolgens gerepareerd te worden. Vaak wordt de auto op een rotisserie gemonteerd waarna de auto volledig om zijn lengte-as geroteerd kan worden. Hierdoor kunnen reparaties goed en vakkundig uitgevoerd worden.

Wanneer het plaatwerk gedaan is wordt de auto in de primer gezet zodat de volgende stap gezet kan worden. Het spuiten van de klassieke auto wordt gedaan door een ervaren spuiter welke veel ervaring heeft met het spuiten van klassieke auto’s.

Aandrijving

De motor, versnellingsbak en aandrijfassen zijn dan aan de beurt. De motor is het hart van uw klassieker en verdient daarom veel aandacht bij Bram’s Classic Cars. De slijtage van uw motorblok wordt in kaart gebracht en deze wordt weer gereviseerd naar nieuwstaat.

Hetzelfde wordt gedaan bij de versnellingsbak en het resterende deel van de aandrijving.

Voor meer informatie over de revisie van XK (Jaguar) motor klikt u HIER

Voor meer informatie over de revisie van het IRS (achterwielophanging) van uw Jaguar klikt u HIER.