SU Carburateur Revisie


SU-carburateurs zijn veelvoorkomend in Jaguars van voor 1985, vooral in de modellen met 6-cilinder lijnmotoren zoals de XK120, XK140, XK150, E-Type, en de vroege XJ6-modellen. Hier is wat informatie over SU-carburateurs en hun gebruik in Jaguars:

SU-carburateurs

SU-carburateurs zijn een type carburateur dat bekend staat om hun eenvoudige ontwerp, betrouwbaarheid en soepele prestaties. Ze werden veel gebruikt in Britse auto’s, waaronder Jaguar, MG, Austin-Healey, en anderen. De naam “SU” komt van de oprichters George Herbert Skinner en Thomas Carlisle.

Werking

De werking van SU-carburateurs is gebaseerd op het principe van variabele venturi. Dit betekent dat de doorsnede van de luchtinlaat varieert afhankelijk van de luchtdruk in de carburateur. Bij een laag motortoerental en lage belasting wordt de luchtstroom beperkt door een klep die de venturi vernauwt. Dit zorgt voor een betere lucht-brandstofverhouding voor een efficiƫnte verbranding.

Bij Bram’s Classic Cars bieden we revisie voor SU-carburateurs aan. Als trotse eigenaar van een klassieke Jaguar met een SU-carburateur, begrijpt u het belang van een soepel lopende motor en optimale prestaties.

Revisie

  1. Grondige Inspectie: We beginnen met een uitgebreide inspectie van uw SU-carburateur om eventuele slijtage, vervuiling, corrosie of andere problemen te identificeren.
  2. Demonteren en Reinigen: De carburateur wordt zorgvuldig gedemonteerd en elk onderdeel wordt grondig gereinigd om vuil, afzettingen en verstoppingen te verwijderen. We beschikken over verschillende technieken om de carburateurtjes weer naar nieuwstaat te brengen, waaronder Ultrasoon reinigen, stralen, trog-vibreren en polijsten.
  3. Vervangen van Versleten Onderdelen: Versleten of beschadigde onderdelen vervangen we met hoogwaardige origineel SU onderdelen.
  4. Afstellen en Smeren: Na de revisie wordt de carburateur nauwkeurig afgesteld volgens de specificaties van de fabrikant.