Jaguar achterwielophanging revisie (IRS)

Volledige Jaguar achterwielophanging revisie voor een vaste prijs bij Bram’s Classic Cars

Bram’s Classic Cars heeft afgelopen jaren al diverse Jaguar onafhankelijke achterwielophangingen gereviseerd. Onderhand weten we hoe het moet en kunnen we deze dienst aanbieden voor een vast prijs.

Deze onafhankelijke achterwielophanging (IRS), geïntroduceerd in 1961 was grote innovatie voor zowel Jaguar alsook de rest van de auto industrie. De onafhankelijke ophanging resulteert in betere wegligging, minder onafgeveerd gewicht, minder geluid en vibraties.

Nadeel van dit systeem van Jaguar is dat het minder toegankelijk is voor service/onderhoud. Vaak resulteert dit in veel speling op diverse bewegende onderdelen, vastzittende remmen, niet werkende handrem en slechte vering/demping. Veel onderdelen zijn dicht op elkaar gemonteerd wat zelfs een normaal gemakkelijke klus, het vervangen van de remblokjes, een grote uitdaging maakt.

Daarom wordt er vaak gekozen voor een complete revisie als één of meerdere onderdelen versleten zijn of niet meer functioneren. Revisie is niet makkelijk en vergt de juiste kennis, ervaring en gereedschap. Bram’s Classis Cars heeft deze kwaliteiten en kan daarom deze service aan klanten bieden voor een eerlijke prijs.

Ieder onderdeel van de achterwielophanging wordt gedemonteerd en geïnspecteerd. Het differentieel wordt gereviseerd en ieder onderdeel wordt vernieuwd of gereviseerd. Alle lagers, seals, remcilinders, veren en schokbrekers worden vervangen. Grotere onderdelen worden gestraald en gepoedercoat. Wanneer de revisie is afgerond garanderen we een technisch perfecte achterwielophanging welke eventueel ook als decoratie gebruikt kan worden.

De prijs hieronder is inclusief alle onderdelen, arbeid en 24 maanden garantie. Uiteraard moeten grote onderdelen zoals het differentieel, de hubs, en hub carriers in orde zijn. Performance upgrades of het veranderen van de eindoverbrenging kan tegen een meerprijs gedaan worden. (de-)montage van de achterwielophanging op de auto kan ook tegen een meerprijs gedaan worden.

Voor meer informatie, zie de contact pagina of bel: +31 6 22293221

Een standaard achterwielophanging revisie kost: € 7000,- ex BTW.