Buick Roadmaster Convertible – 1957

Deze Buick Roadmaster Convertible wordt momenteel gerestaureerd bij Bram’s Classic Cars en zoekt nog een nieuwe eigenaar! Het betreft een originele Buick 76C waarvan er slechts 4 363 stuks gebouwd zijn. De auto is niet eerder gerestaureerd wat de originaliteit ten goed komt. Hieronder ziet u de bijbehorende body tag:

Buick Body Tag
  • Style: (57-4767X) 1957 Buick Roadmaster 2-door Convertible
  • Body No: (G 3046) Body gebouwd in Flint, Mi.
  • Trim: (700S) Red leather for Seats and Bolster *
  • Paint: (1CC) Dover White *
  • Acc: Heater and Defroster / Easy Eye glass
  • * Bekleding en Exterieur kleuren kan veranderen.

De Roadmaster wordt momenteel gerestaureerd bij Bram’s Classic Cars. Het gaat hier om een totale Body-off restauratie, waarbij de body, chassis en overige plaatwerk volledig kaal wordt gemaakt. De auto is mooi geconserveerd waardoor er niet veel gelast hoeft te worden aan het plaatwerk. Op dit moment zijn de exterieur kleuren nog niet vastgelegd maar het wordt waarschijnlijk een combinatie van Dover white en Starlight blue.

Naast het plaatwerk wordt ook al het mechanische gerestaureerd. Dus de motor wordt gereviseerd, de versnellingsbak wordt nagekeken en de seals en pakkingen worden hierbij vervangen. Ook de torque tube wordt gerestaureerd naar nieuw-staat. De coil veren worden vervangen en ook alle rubbers van de ophanging worden vernieuwd. Het gehele X-type frame wordt gedemonteerd, hersteld waar beschadigd en opgeknapt.

Tevens wordt ook al het chroom opnieuw verchroomd en worden de RVS-sierlijsten strak gemaakt en gepolijst. Electronisch zal alles gerestaureerd en vernieuwd worden wanneer nodig. Er wordt altijd uitgegaan van de originaliteit van de wagen en er wordt hiervan enkel afgeweken als het niet anders kan of wanneer dit niet wenselijk is voor de conservering, veiligheid of betrouwbaarheid.

Bij de restauratie wordt niks overgeslagen waardoor er nog decennialang genoten kan worden van deze Buick Roadmaster.