Buick Special 1956

Buick Special uit 1956

Deze Buick Special uit 1956 is zojuist gerestaureerd. Bram’s Classic Cars heeft het project overgenomen en de restauratie afgemaakt. De auto is eind 2013 in Florida aangekocht en geïmporteerd in Nederland. In Nederland is deze Buick Special ingevoerd voor de RDW en heeft een Nederlands kenteken gekregen.

Aan het exterieur is de lak opnieuw gespoten en al het chroom is opnieuw verchroomd. De onderkant van de auto is hard en vrij van roest. De remmen zijn geüpgraded naar rondom schijfremmen.

De originele 322cu (5,3l) Nailhead motor is door Bram’s Classic Cars opnieuw opgebouwd en slijtage onderhevige onderdelen zijn vervangen. Na het opbouwen is de motor getest en de carburateur afgesteld op de testbank. Zie ook de vermogenscurve in de afbeeldingen hieronder. Ook de stuurbekrachtiging is volledig gereviseerd en werkt dus goed.

Het interieur is nieuw en ziet er netjes uit. De auto is uitgerust met elektronische ruitenwissers en een radio-installatie in een klassiek jasje.

Zie hieronder de foto’s van deze auto. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen.

De auto staat te koop voor: Verkocht

 

Buick Special 1956 - Bram's Classic CarsBuick Special backside Buick Special two toneBuick Special chroom Buick Special 1956 Model 48 Buick Special grill Buick Special roof Buick 1956 - 8 Buick special Buick Special 322 Nailhead Buick Special 1956 gaugesInterior Buick Roofing Buick Special Buick 1956 - 14 Buick 1956 - 15

Powercurve Buick Special
Note: this is the MEASURED power on the rear wheels.