Jaguar XK 120 Roadster project (1950)

Wegens omstandigheden is dit restauratieproject gestaakt en wordt nu te koop aangeboden. De auto betreft een zeer vroege jaguar XK120 OTS uit 1950. Te herkennen aan de aluminium gegoten knipperlichten aan de voorkant en achterkant en de missende ventilatie-luikjes in de zijschermen. De auto is matching numbers. Omdat de auto nog in project-fase is kan de nieuwe eigenaar kleuren en opties zelf kiezen.

De eigenaar en zijn beste vriend hadden deze Jaguar XK120 in 2007 gekocht in Amerika en naar NL verscheept. Waar zij initieel de restauratie zelf wilden doen kwamen ze er gaandeweg achter dat een Jaguar restaureren toch wel lastig is. De auto was zomer 2019 ondergebracht bij Bram’s Classic Cars voor een totaal-restauratie.

Bram’s Classic Cars bemiddeld bij de verkoop van deze auto. Door mij zijn er al diverse werkzaamheden uitgevoerd en dat maakt de verdere voltooiing van dit project wat makkelijker.

De motor+carburateurs zijn al volledig gereviseerd. Dat wil zeggen: Geboorde cilinders, nieuwe zuigers, nieuwe hoofd- en krukas-lagers, nieuwe distributie (met hydraulische kettingspanner), gebalanceerd vliegwiel+drukgroep, nieuwe kleppen/klepzittingen, klepgeleiders vervangen wanneer nodig en ook de kleppen zijn al gesteld. Ook de dubbele SU-carburateurs zijn uitvoerig gereviseerd. Voor de motor is een Powerlite (ge-upgrade) dynamo aangeschaft. De uitlaatspruitstukken zijn keramisch gecoat.

De originele versnellingsbak zit erbij, maar omdat deze on-gesynchroniseerd is had de eigenaar besloten om een Getrag 5 versnellingsbak te plaatsten. Deze versnellingsbak is al aangeschaft (naar zeggen gereviseerd) alsmede de nodige onderdelen voor de ombouw.

Het chassis is al door de vorige eigenaar onder handen genomen en opnieuw gelakt. Mogelijk moet het chassis opnieuw gepoedercoat of gelakt worden voor Concours kwaliteit.

De carrosserie was bij deze auto uitermate slecht. Er is al divers plaatwerk aangeschaft, zie foto’s. Een GOEDE plaatwerker zou deze carrosserie kunnen herstellen. Het is ook mogelijk om een compleet nieuwe carrosserie aan te schaffen. Bijvoorbeeld bij NSF Coach Builders.

De ophanging is compleet en al gepoedercoat. Nieuwe schokdempers, remleidingen, en trommelremmen zijn aanwezig.

De auto is compleet, naar mijn inzicht zijn er weinig missende delen. Veel onderdelen zijn er al aangeschaft, maar er zal toch ook nog wel een hoop onderdelen aangeschaft moeten worden om de restauratie af te maken. De staat van de meeste onderdelen is niet heel erg best en sommige delen zijn te slecht om te restaureren. Dit zal per onderdeel bekeken moeten worden.

Naast de aanschaf van de auto heeft de eigenaar al circa €35 000,- in de restauratie gestoken. Hiervan zit circa €20 000,- in kosten voor de motorrevisie en onderdelen. De Amerikaanse Title is helaas kwijt geraakt. We hebben de RDW uitgenodigd om uitleg te geven hoe we de auto op Nederlands kenteken konden krijgen. Er is een notitie gemaakt bij dit chassisnummer dat de Title vermist is. Met een geschreven verklaring kan de auto na restauratie ingevoerd worden om toegelaten te worden op de openbare weg.