Alfa Romeo 1750 Spider Veloce (Duetto) 1967

Deze Alfa Romeo Duetto Spider uit 1967 wordt te koop aangeboden bij Bram’s Classic Cars en wordt in consignatie verkocht.

Deze Alfa Romeo Duetto behoeft in principe geen nadere toelichting. In diverse films is zijn charme namelijk al geëtaleerd, bijvoorbeeld in The Graduate uit 1967.

Dit is een vroege originele Alfa 1750 Spider met de mooie ronde achterkant (Rundheck, Round Tail), de opvolger van de Duetto 1600. De 1750 is een zeer geliefd Alfa blok en de motoren met de luchtinlaat over het blok zijn daarnaast een lust voor het oog. Deze auto zag in december 1967 het levenslicht in Italië en werd in 1968 in Brussel uitgeleverd. In België heeft hij twee eigenaren gehad waarna hij in 1983 naar Nederland is geïmporteerd. De historie is goed gedocumenteerd met enkele taxatierapporten en foto’s uit het verleden. 

Op de teller staan 131 000 echte kilometers. Het blok is gereviseerd. De oliedruk is prima en de motor loopt geweldig. Verder klopt de auto helemaal op technisch gebied. Onder de motorkap is de auto grotendeels origineel gebleven wat de betrouwbaarheid en originaliteit ten goede komt. De auto is dit jaar nieuw in de lak gezet en schittert vrolijk in zijn originele klassieke rode kleur. Het originele interieur heeft enkele jaren geleden een opknapbeurt gehad en ziet er eveneens prima uit.

Deze klassieker behoort zowel tot de categorie ”lovely to drive” als wel tot de categorie belegging/verzameling (ongeveer 2800 Europese uitvoeringen geproduceerd). Na 9 jaar met veel plezier gereden te hebben is de auto nu beschikbaar voor een volgende liefhebber.

De prijs bedraagt € 47 000,-